160 години ОУ "Свети Паисий Хилендарски"
град Казанлък

Тържествено отбелязване на патронния празник и Деня на народните будители в ОУ "Свети Паисий Хилендарски",гр. Казанлък

ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще отбележи своя патронен празник – 1 ноември – с официална церемония по поднасяне на цветя на паметника в двора на училището на 29 октомври.

В условията, които изискват социална дистанция, ученици и учители от най-старото училище в града отново ще покажат своето уважение и почит към делата на множеството възрожденци от нашата история. За първи път церемонията ще се предава на живо в социалните мрежи. Представители на всеки един клас ще вземат участие в тържеството пред паметника на Паисий в двора на училището, а останалите ученици ще имат възможността да участват виртуално, като наблюдават във фейсбук страницата на училището случващото се от класните стаи.

Тържеството ще започне в 13,30 ч. на 29.10.2020 г. В неговия край ще бъдат наградени участниците в обявения от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ конкурс за есе/стихотворения, макети на възрожденски къщи и видеопоздрав, както и победителите в организирания по повод патронния празник футболен турнир. Снимки на най-добрите творби, както и видеопоздравите, ще бъдат публикувани.