160 години ОУ "Свети Паисий Хилендарски"
град Казанлък

Награждаване на отличилите се в инициативите, посветени на партонния празник на ОУ "Свети Паисий Хилендарски"

По случай патронния празник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – 1 ноември и Деня на народните будители се проведоха редица конкурси в няколко направления.
Учениците писаха стихотворения, есета, разкази, представиха рисунки и мултимедийни презентации на теми „Паисий – пръв народен будител“ и „Обичам моето училище“. Възпитаниците ни участваха активно в математическо състезание, щафетни игри, турнир по футбол, скок дължина, канадска борба, бадминтон и стрелба в кош.
Организирано бе тържество в чест на патронажа и тържествено поднасяне на цветя на паметника на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“.
Pредставителна група от учители посети родното място на Паисий Хилендарски, където участва в тържествата, посветени на будителя. Обменихме опит и идеи с колегите от училище „ Свети Паисий Хилендарски“ от този град.
Включихме се активно с инициативите, посветени на Седмицата на бащата. Децата писаха есета на тема „Баща за пример“, рисуваха „Силата на татко“, наравиха фотоизложба „Щастливи заедно“,написаха писмо до най-значимия мъж в тяхното семейство и се състояха срещи с татковци, които споделиха интересни факти, свързани с техните професии, сред които адвокат, лютиер и скулптор.
Отличените бяха наградени тържествено на 15.11. 2019г. от директора на училището – г-жа Цветолина Симеонова.
Благодарим на нашите възпитаници за активното участие – за старанието, положените усилия, креативност и проява на творчески дух.

Инициативите продължават със седмица на Безопасното движение по пътя 17.11 – 22. 11. 2019г., отбелязване деня на Християнското семейство, състезание по История – „Моята Родина“, олимпиади по БЕЛ и Математика, Коледни конкурси и базари, карнавално шествие и много упоритост, учение и труд!