160 години ОУ "Свети Паисий Хилендарски"
град Казанлък

Тържество по случай 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Днешният ден, един от най-големите и обичани български празници - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, беше отбелязан в ОУ „Свети Паисий Хилендарски“, гр. Казанлък с много настроение, песни, танци и рецитали. От рано сутринта в двора на училището цареше празнична суматоха. Виеха се венци, голяма книга с глаголицата, изработена от дърво, зае своето почетно място на сцената. Ликът на светите братя и всички букви от кирилицата изпълниха централното пространство. По традиция празникът започна с химна "Върви, народе възродени". Божидар и Ивайло Бояджиеви влязоха в ролята на Кирил и Методий и представиха своята азбука. А какво би бил празникът без мажоретния състав? Насладихме се и на царицата на танца - валс. Имаше съвместни музикални изпълнения от учители и ученици. За всички присъстващи беше песента на Елена Николаева, бивша възпитаничка на училището.
Директорът на училището г-жа Мария Колева се обърна с благодарност към всички учители за усилията, които полагат ежедневно за поддържане жаждата и желанието у учениците за нови знания. Подчерта, че само с екипна работа между учители, ученици и родители могат да бъдат преодолени препятствията и постигнати високи резултати. Трима преподаватели бяха отличени за особения им принос в утвърждаването на българските духовни ценности. Те получиха и първите екземпляри от излязлата в навечерието на празника книга за историята на училището на Николина Георгиева, дългогодишен учител и заместник-директор. Наградени бяха и ученици, завоювали множество успехи на областно и национално ниво - над 60 златни, сребърни и бронзови медали!
След тържествената церемония, колективът отдаде почит към българското слово и делото на славянските първоучители, като поднесе цветя на паметника на светите братя Кирил и Методий в ПХГ „Св. Св Кирил и Методий“ в гр. Казанлък.
Да пребъде българският дух! Честит празник на всички ученици, родители и учители, дейци на културата и изкуството.
 
 
 
 
 
 
Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и на открито
Може да бъде изображение с изправен, балон и на открито
Може да бъде изображение с един или повече хора, изправени хора и на откритоМоже да бъде изображение с 2 души, изправени хора, цвете и на откритоМоже да бъде изображение с 1 човек, standing и на открито
Може да бъде изображение с един или повече хора, изправени хора и на открито