160 години ОУ "Свети Паисий Хилендарски"
град Казанлък

Представяне на книга с история на училището

На 25 юни 2022 г. във фоайето на училището бе представена книгата на Николина Георгиева, посветена на историята на школото от създаването му през 1834 г. като килийно към Новенската църква до наши дни. Водещ на събитието бе Радослав Петков, заместник-директор на Исторически музей "Искра" - Казанлък.
За да засвидетелстват своето уважение към огромния труд на дългогодишния учител и заместник-директор на училището, г-жа Георгиева, дойдоха бивши директори, бивши и настоящи учители, приятели на училището, млади хора, които се интересуват от историята на образованието в Казанлъшкия край.
В хода на представянето Николина Георгиева успя по непринуден начин да предаде на присъстващите емоциите и чувствата, които е изпитвала в периода на събиране на информация за книгата. Двамата с Радослав Петков създадоха приятна и задушевна атмосфера, която не напусна публиката до края на събитието. За доброто настроение на присъстващите допринесе и музикалното изпълнение на Деница Дохчева и Татяна Иванова - настоящи учители в училището. В края г-жа Георгиева завеща на младите колеги нестихващото си желание да се пази историята, за да може успешно да вървят напред към бъдещето. Пожела им много дръзновение, вяра, любов към децата и знанието.
А ние от все сърце ѝ желаем здраве, още творчески успехи и удовлетвореност!
Събитието бе отразено и в местните медии:
в-к "Искра"
https://vestnikiskra.com/novini/predstavyane-na-kniga-za-ou-sveti-paisii-hilendarski/?fbclid=IwAR2IA9LmCiq0sGbg25pb4pvoyo4K6xkTv7U60qoWWthJg7GTY1doDHWzMV4